Domeinnaam registratie

De domeinnaam die u gaat kiezen voor uw nieuwe website is één van de eerste en meest belangrijke beslissingen die u moet maken. Deze keuze zal invloed hebben op het succes van uw website op bijna elk gebied, zoals zoekmachine optimalisatie (SEO) en Social Media Marketing (SMM).

Het kiezen van een domeinnaam die een voor uw bedrijf belangrijk zoekwoord bevat, is niet verkeerd, maar is helaas bijna onmogelijk geworden door de grote hoeveelheid domeinnamen die al geregistreerd zijn. Laat u niet verleiden tot een vreemde woordcombinatie maar houd u de naam kort en krachtig.

Voorbeelden

Kies bijvoorbeeld voor een domeinnaam die uit twee woorden bestaat, die u met of zonder streepje tussen de woorden gebruikt.

  1. Deze twee woorden moeten dan bij voorkeur wel iets met uw bedrijf of organisatie te maken hebben, zodat de naam daardoor gemakkelijker onthouden en gespeld kan worden.
  2. Kies een samenstelling van één of twee woorden die nog niet in gebruik zijn. Onze website heet websitenu.com en andere voorbeelden zijn bijvoorbeeld groupon.com en pinterest.com.
  3. Gebruik een nog niet bestaand woord dat lekker in het gehoor ligt. Dat deze strategie kan werken, bewijzen namen als Google, Quora, Bing, Zazzle enzovoort. Zorg er in dat geval voor dat de naam wel uniek is.

Gebruik bij voorkeur de extensie .nl voor een op Nederland gerichte website. Dat is gewoon de beste extensie voor een Nederlandse website en deze zal beduidend gemakkelijker in het gehoor liggen dan .info of zelfs .eu.

Ik hoop u met deze richtlijnen een klein beetje in de juiste richting te hebben geholpen.

Een domeinnaam met .nl is inbegrepen bij de website hosting. Andere domeinnaam extensies op aanvraag.