Domeinnaam registratie. Uw adres op het Internet.

Domeinnaam registratieMet de domeinnaam registratie en daarmee de domeinnaam die u gaat kiezen voor uw nieuwe website, komt u toe aan één van de meest belangrijke beslissingen die u moet maken. De keuze van de domeinnaam zal altijd invloed hebben op het succes van uw website op bijna elk gebied, maar zeker op het gebried van zoekmachine optimalisatie (SEO).

Het kiezen van een domeinnaam die een voor uw bedrijf belangrijk zoekwoord bevat, is niet verkeerd, maar is helaas bijna onmogelijk geworden door de grote hoeveelheid domeinnamen die al geregistreerd zijn. Laat u niet verleiden tot een vreemde woordcombinatie maar houd u de naam kort en krachtig.

Voorbeelden

Kies bijvoorbeeld voor een domeinnaam die uit twee woorden bestaat, die u met of zonder streepje tussen de woorden gebruikt.

  1. Deze twee woorden moeten dan bij voorkeur wel iets met uw bedrijf of organisatie te maken hebben, zodat de naam daardoor gemakkelijker onthouden en gespeld kan worden.
  2. Kies een samenstelling van één of twee woorden die nog niet in gebruik zijn. Onze website heet websitenu.com en andere voorbeelden zijn bijvoorbeeld groupon.com en pinterest.com.
  3. Gebruik een nog niet bestaand woord dat lekker in het gehoor ligt. Dat deze strategie kan werken, bewijzen namen als Google, Quora, Bing, Zazzle enzovoort. Zorg er in dat geval voor dat de naam wel uniek is.

Gebruik bij voorkeur de extensie .nl voor een op Nederland gerichte website. Dat is gewoon de beste extensie voor een Nederlandse website en deze zal beduidend gemakkelijker in het gehoor liggen dan .info of zelfs .eu.

Ik hoop u met deze richtlijnen een klein beetje in de juiste richting te hebben geholpen.

Een domeinnaam met .nl is inbegrepen bij al onze websites. Prijzen van andere domeinnaam extensies zijn op aanvraag.