Verhuizen van Je Website: Jouw Gids voor Stressvrije Migratie

18 jun 2024

Hoe verhuis ik mijn WordPress website? Er zijn verschillende manieren om je website te verhuizen. Hier leggen wij een van de manieren uit om de website over te zetten naar een nieuwe hostingprovider. Hier zie je de stappen die je dient te nemen. Maak een backup van je WordPress website Kies een nieuwe hostingprovider Exporteer…

cropped-favicon.webp

WebsiteNu

verhuizen naar een andere hosting

Hoe verhuis ik mijn WordPress website?

Er zijn verschillende manieren om je website te verhuizen. Hier leggen wij een van de manieren uit om de website over te zetten naar een nieuwe hostingprovider. Hier zie je de stappen die je dient te nemen.

  1. Maak een backup van je WordPress website
  2. Kies een nieuwe hostingprovider
  3. Exporteer de WordPress-database
  4. Verhuis de WordPress-website naar de nieuwe hostingprovider
  5. Importeer de WordPress-database
  6. Pas je WordPress-configuratiebestanden aan
  7. Test en controleer de WordPress-website
  8. Verwijder oude bestanden

Stap 1: Maak een backup van je WordPress website

De eerste stap in het verplaatsen van uw WordPress website naar een andere hosting provider is het maken van een back-up van uw bestaande website. Dit betekent dat u een kopie maakt van uw bestanden en database. Dit is een belangrijke stap, omdat het u toegang geeft tot uw bestaande website en de inhoud die u hebt gecreëerd. U kunt een back-up maken met een WordPress-plugin zoals bijvoorbeeld UpdraftPlus, of u kunt de bestanden en databases van uw website handmatig downloaden. Het is aanbevolen om beide opties te gebruiken zodat u een volledige back-up van uw WordPress website heeft. Zorg ervoor dat u de back-up op een veilige plaats bewaart.

Stap 2: Kies een nieuwe hostingprovider

Nadat je een back-up hebt gemaakt, is het tijd om een nieuwe hostingprovider te kiezen. Er zijn verschillende hostingproviders waar je uit kunt kiezen. Kies de hostingprovider die het beste bij je behoeften past. Controleer daarnaast ook of de hostingprovider klantenondersteuning bied en een WordPress-optie heeft.

Stap 3: Exporteer de WordPress-database

De derde stap is het exporteren van je WordPress-database. Dit doe je door te navigeren naar de Tools sectie in WordPress en vervolgens op de optie Export te klikken. Selecteer vervolgens alles om al je WordPress-gegevens te exporteren.

Stap 4: Verhuis de WordPress-website naar de nieuwe hostingprovider

Om uw website te verhuizen naar een nieuwe hosting provider, moet u eerst de bestanden uploaden naar de server van de nieuwe hosting provider. Hiervoor kunt u FTP (File Transfer Protocol) gebruiken of de bestanden uploaden via de bestandsbeheerder van uw hostingprovider.
U kunt ook de domeinnaam van de website verhuizen als dat nodig is. Controleer eerst bij uw huidige hostingprovider of deze kan worden overgezet naar een andere provider. Zodra je alle details weet, kun je beginnen met het verplaatsen van je WordPress website.

Stap 5: Importeer de WordPress-database

Nu je een export hebt gemaakt van je WordPress-database en je website is verhuisd naar je nieuwe hostingprovider, is het van belang om je WordPress-database te importeren. Hiervoor dien je eerst een database aan te maken op de nieuwe server van je hostingprovider. Zorg ervoor dat je dezelfde database instellingen gebruikt als de oude server. Vervolgens kun je de geëxporteerde database importeren in de nieuwe database.

Stap 6: Pas je WordPress-configuratiebestanden aan

Nadat je de bestanden hebt geüpload, moet je de nieuwe server configureren. Om je WordPress-configuratiebestanden aan te passen, dien je de database gegevens te wijzigen. Deze gegevens moeten overeenkomen met de gegevens van de nieuwe database. Als je geen ervaring hebt met het configureren van een server, raden we je aan je hostingprovider te vragen voor ondersteuning.

Stap 7: Test en controleer je WordPress-website

De laatste stap in het proces is het testen en controleren van je WordPress-website op de nieuwe server. Controleer of je website correct is geladen en of alle functionaliteiten naar behoren werken. Als er iets mis is, kun je proberen de problemen te verhelpen met behulp van de informatie van je hostingprovider of met behulp van een plugin.

Stap 8: Verwijder oude bestanden

Als alles naar behoren werkt, is het tijd om de oude bestanden te verwijderen. Zorg ervoor dat je de bestanden van je oude hostingprovider verwijdert om ervoor te zorgen dat er geen verwarring ontstaat.

WordPress hosting bij WebsiteNu

Het verhuizen van een WordPress-website naar een nieuwe hostingprovider kan een tijdrovende taak zijn. Maar als je deze stappen volgt, moet het proces soepel verlopen. Vergeet niet dat je altijd een back-up moet maken van je website voor het geval er iets misgaat tijdens het verhuisproces. Mocht je geïnteresseerd zijn in  hosting, kun je altijd contact opnemen met WebsiteNU. Wij zetten alles kosteloos voor je over zonder problemen.