Wat is FTP? En hoe gebruik je het?

13 mrt 2023

Wat is FTP? FTP staat voor File Transfer Protocol, en het is een manier om via het internet bestanden van de ene computer naar de andere over te brengen. Het is een van de meest gebruikte manieren om bestanden te uploaden en te downloaden van een webserver, en wordt dagelijks door duizenden websites gebruikt. Het…

cropped-favicon.webp

WebsiteNu

archiefkast

Wat is FTP?

FTP staat voor File Transfer Protocol, en het is een manier om via het internet bestanden van de ene computer naar de andere over te brengen. Het is een van de meest gebruikte manieren om bestanden te uploaden en te downloaden van een webserver, en wordt dagelijks door duizenden websites gebruikt.

Het gebruik van FTP is relatief eenvoudig en houdt in dat u verbinding maakt met een server met behulp van een FTP-client, zoals FileZilla. Eenmaal verbonden kunt u door de bestandsmap van de server bladeren en naar behoefte bestanden uploaden of downloaden.

FTP wordt vaak gebruikt om bestanden te uploaden naar websites. Als u bijvoorbeeld een website maakt, moet u de HTML en andere bestanden uploaden naar de server, zodat bezoekers ze kunnen bekijken. U kunt dit doen met behulp van FTP.

Hoe gebruik je FTP?

Hier volgt een eenvoudige stap-voor-stap gids voor het gebruik van FTP om bestanden te uploaden naar een website:

1. Download en installeer een FTP-client. FileZilla is een populaire keuze.

2. Open de FTP client en voer uw FTP gebruikersnaam en wachtwoord in. Deze informatie is meestal te vinden in uw hostingcontrolepaneel.

3. Maak verbinding met de server en blader door de bestandsdirectory. Dit is waar u uw bestanden zult uploaden.

4. Selecteer de bestanden die u wilt uploaden en sleep ze naar de bestandsdirectory van de server.

5. Zodra de bestanden zijn geüpload, kunt u controleren of ze correct werken.

FTP is een geweldige manier om snel en veilig bestanden van de ene naar de andere computer over te brengen. Het is een essentieel hulpmiddel voor iedereen die bestanden wil uploaden naar een website. Met een beetje oefening kunt u gemakkelijk bestanden uploaden en downloaden.

Wij bij WebsiteNu maken veel gebruik van FTP. Ook het verhuizen van websites wordt door ons op deze manier gedaan. Kom je er zelf niet helemaal uit of wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen. Neem dan gerust contact met ons op.