Website SEO

18 jun 2024

Heeft u een WordPress website SEO expert nodig? Een SEO expert is iemand die is opgeleid om uw zichtbaarheid in zoekmachines te verbeteren. Door deze korte introductie te volgen, zult u genoeg leren om goed op weg te zijn naar een geoptimaliseerde site. Daarnaast kunt u overwegen een SEO professional in te huren als u…

cropped-favicon.webp

WebsiteNu

zoekmachine-optimalisatie

Heeft u een WordPress website SEO expert nodig?

Een SEO expert is iemand die is opgeleid om uw zichtbaarheid in zoekmachines te verbeteren. Door deze korte introductie te volgen, zult u genoeg leren om goed op weg te zijn naar een geoptimaliseerde site. Daarnaast kunt u overwegen een SEO professional in te huren als u advertenties bij Google wilt plaatsen. Bedenk wel dat SEO experts en advertenties als snel 10-tallen tot honderden euro’s per maand aan kosten met zich mee kunnen brengen.

Beslissen om een SEO expert in te huren is een grote beslissing die potentieel uw site kan verbeteren en tijd kan besparen. Zorg ervoor dat u de potentiële voordelen van het inhuren van een SEO onderzoekt, evenals de schade die een onverantwoordelijke SEO expert aan uw site kan toebrengen. Als u uw website bij ons afneemt via ons WordPress Website Beheer pakket dan is de technische SEO optimalisatie voor elke pagina al door ons in orde gemaakt.

WordPress website SEO kunt u ook zelf doen.

 • Zorg dat de inhoud van de pagina één hoofdthema behandeld.
  Dus als u schrijft over bijvoorbeeld autobanden, bespreek dan in dezelfde pagina dan niet bougies, remschijven, enzovoort, maar laat de inhoud over de banden gaan.

  • Zorg er voor dat de pagina een goede structuur heeft.
   Gebruik altijd een H1 koptekst bovenaan de pagina, maar houdt er rekening mee dat er altijd maar één H1 op de pagina aanwezig mag zijn. Deze koptekst moet minstens het belangrijkste zoekwoord voor de pagina bevatten. Als de pagina dus over auto’s gaat zou de titel dus “Over onze auto’s” kunnen zijn, waarbij dan “Auto’s” het kernwoord is. Het kernwoord mag ook uit meerdere woorden bestaan, maar houdt het bij voorkeur kort en bondig.
 • Als de pagina is onderverdeeld in diverse onderwerpen gebruikt u H2- en H3 koppen die de inhoud van de alinea beschrijft. Bij ons voorbeeld van “Auto’s” zouden de alineakoppen bijvoorbeeld “De prijs van onze auto’s” en “De kwaliteit van onze auto’s” kunnen zijn. Ook in deze subkoppen moet u proberen om het kernwoord (in dit geval dus auto’s) op te nemen.
 • In de eerste alinea van de pagina moet dan het kernwoord ook weer voorkomen. Ook in de andere tekst van de pagina moet het kernwoord regelmatig, maar wel op een natuurlijke manier voorkomen. Stop de tekst dus niet vol met het kernwoord, omdat het niet gaat om de hoeveelheid kernwoorden die gebruikt worden, maar om de kwaliteit van de tekst.
 • De lengte van de tekst zou minstens 300 woorden moeten zijn.
 • In de tekst moeten eigenlijk altijd koppelingen naar andere pagina’s op uw website en naar externe bedrijven worden opgenomen.

Als u deze eenvoudig richtlijnen volgt dan zal uw pagina binnen enige tijd (soms binnen een dag, soms kan het meer dan een maand duren) geïndexeerd gaan worden door Google, Bing enzovoort.

Er zijn ook enige technische instellingen die op de website uitgevoerd moeten worden, zodat de website of webshop beter gevonden kan worden, ook op Facebook en Twitter. Daar hoeft u zich geen zorgen over te maken als u bij ons bent aangesloten met één van onze diensten. Overtuigd?? WebsiteNu is de beste partner voor uw bedrijf. Neem vrijblijvend contact met ons op.