WebsiteNU maakt altijd een maatwerk website voor haar klanten. Nagenoeg alle webdesigners ontwikkelen een website op basis van bestaande templates (het uiterlijk en de layout van de website). Op zich is daar niets verkeerd aan, maar het is er wel de oorzaak van dat er heel veel websites zijn die sprekend op elkaar lijken.

Een ander nadeel is dat de gebruikte templates een enorme hoeveelheid plugins gebruiken om maar zoveel mogelijk situaties het hoofd te kunnen bieden. In de praktijk heeft geen enkele klant al die plugins nodig en veroorzaken ze alleen maar problemen, zoals bijvoorbeeld het traag reageren van de website op verzoeken van de website bezoekers en het gevaar dat er conflicten ontstaan tussen de vele plugins is niet denkbeeldig.

WebsiteNU ontwikkelt echter altijd een website template in overleg met de klant, waardoor de website een unieke uitstraling krijgt.

WebsiteNU gebruikt zo min mogelijk plugins, die goed met elkaar samenwerken, waardoor de website pagina’s snel geladen kunnen worden. In de meeste gevallen zullen pagina’s ruim binnen 1 seconde worden geladen (voor webshops is dit iets langzamer) worden en dat resulteert in een hogere waardering door zoekmachines zoals Google.