Domeinnaam registratie

Onderhoud pagina
Domeinnaam registratie

Wat is domeinnaamregistratie?

Domeinnaamregistratie is het reserveren van een naam op het internet voor een bepaalde periode, meestal een jaar. Het is belangrijk te weten dat dit domein van u blijft zolang u het vernieuwt en dat er geen manier is om een domeinnaam voor altijd aan te schaffen.

Registratie van een domeinnaam is noodzakelijk voor een website, een e-mailbox of een andere webdienst. U hoeft echter niet altijd een nieuwe domeinnaam te registreren. Veel bedrijven staan u toe om sub domeinen van hun domeinnamen te gebruiken voor een website. Ook kunt u e-mailboxen hebben op het subdomein.

Het belangrijkste van een domeinnaam registratie is dat het u persoonlijkheid en een erkende identiteit geeft. Zodra u een domeinnaam registreert, is de informatie over de eigenaar ervan tegenwoordig niet meer voor het publiek beschikbaar.

De prijs voor de registratie van een domeinnaam varieert sterk naargelang de extensie. Zo is de meest voorkomende .nl de meest betaalbare, terwijl sommige land specifieke domeinnaamextensies wel 5 of meer keer duurder kunnen zijn.

Als u besluit om bij WebsiteNu een website te laten hosten via het WordPress Website Beheer pakket, is voor websites een domeinnaam met de .nl extensie en voor webshops een domeinnaam met de .com extensie inbegrepen. Extra domeinnamen en andere extensies zijn natuurlijk mogelijk. Voor extra domeinnamen en voor vele extensies zijn er vaak meerkosten.

Dienst aanvragen

Als je het formulier hebt verzonden zullen wij binnen één werkdag contact met je opnemen.