Broken Links

Wat zijn het en hoe lost u ze op?

Alle WebsiteNU ontwikkel pakketten worden geleverd met SEO Press Pro. Een geweldige tool waarmee u alle zoekmachine instellingen kunt beheren. Één van deze tools spoort Broken links op uw website op. U kunt dan zelf instellen wat er met deze Broken links moet gebeuren.

Heeft u ooit op een link geklikt en die gevreesde “404 Pagina niet gevonden” foutmelding gezien? Dat is een broken link in actie. Broken links zijn meer dan alleen irritant, ze kunnen ook uw website schaden. Laten we eens kijken naar wat broken links zijn, waarom ze een probleem zijn en hoe u ze kunt repareren.

Wat zijn broken links?

Broken links, of dode links, zijn hyperlinks die niet werken omdat de webpagina waarnaar ze verwijzen, niet beschikbaar is. Dit kan gebeuren om verschillende redenen:

 • De URL is veranderd
  Misschien heeft u de URL van een pagina gewijzigd zonder de interne links bij te werken.
 • De pagina is verwijderd
  Als u een pagina hebt verwijderd zonder een redirect in te stellen, wordt elke link naar die pagina een broken link.
 • Typefouten
  Een simpele typefout in een URL kan al leiden tot een broken link.
 • Externe factoren
  Als u linkt naar een externe site en die site verwijdert of verplaatst de pagina, dan is uw link een Broken Link.

Waarom zijn broken links een probleem?

 1. Slechte gebruikerservaring
  Bezoekers raken gefrustreerd als ze op een link klikken en op een foutpagina belanden. Dit kan ervoor zorgen dat ze uw site verlaten en niet meer terugkomen.
 2. Slechte SEO
  Zoekmachines zoals Google houden niet van broken links. Ze kunnen uw ranking negatief beïnvloeden, omdat broken links aangeven dat uw site niet goed wordt onderhouden.
 3. Verlies van vertrouwen
  Als bezoekers herhaaldelijk broken links tegenkomen, kan dat afbreuk doen aan uwe geloofwaardigheid en professionaliteit.

Hoe repareert u broken links

 • Gebruik SEO Press
  Met de in onze pakketten meegeleverde SEO plug-in kunt u de broken links afhandelen, zoals u dat wil.

Tips om broken links te voorkomen

 • Regelmatige Controles
  Maak het een gewoonte om regelmatig uw site te controleren op broken links. Dit kunt u instellen met SEO Press.

Conclusie

Broken links zijn een veelvoorkomend probleem dat eenvoudig kan worden opgelost met de juiste tools en gewoonten. Door regelmatig uw website te controleren en broken links te repareren, verbetert u de gebruikerservaring, boost u SEO en behoud u het vertrouwen van uw bezoekers. Zorg ervoor dat de site vrij is van broken links en geniet van een soepel draaiende website!