Meer over website hosting

Snelle website hosting is belangrijk!

WebsiteNU levert snelle webhosting, met nagenoeg onbeperkte opslagruimte voor uw website, e-mail en andere bestanden. Onze webhosting is geschikt voor alle soorten websites, waaronder ook webshops met WooCommerce. Als u meer snelheid nodig heeft is dat geen probleem. u kunt altijd upgraden naar een snellere webhosting omgeving.

Website hosting is een dienst die u nodig hebt om uw website op het internet te kunnen plaatsen. Hier is een gemakkelijke uitleg over wat website hosting is:

 1. Een plekje voor je website
  Hosting is het huren van een stukje ruimte op een krachtige computer (server) die altijd verbonden is met het internet. Deze server bewaart alle bestanden, e-mails en databases van uw website.
 2. Altijd bereikbaar
  Omdat de server altijd aanstaat en verbonden is, kunnen mensen op elk moment van de dag uw website bezoeken.
 3. Soorten hosting
  • Shared hosting
   Dit is net als een appartement delen met anderen. U deelt de server met andere websites. Het is goedkoper, maar als u buren veel lawaai maken (lees: veel verkeer krijgen), kan uw website daar last van hebben.
  • VPS hosting (onze webhosting)
   Dit is meer als een eigen appartement in een groter gebouw. U deelt nog steeds een server, maar u hebt een eigen afgeschermd stukje ervan. Dit geeft u meer controle en betere prestaties.
  • Dedicated hosting
   Dit is als een vrijstaand huis. De hele server is alleen voor uw website. Het is vele malen duurder, maar u hebt de beste prestaties en volledige controle.
  • Cloud hosting
   Dit is als wonen in een super flexibel huis dat kan groeien en krimpen. uw website wordt gehost op meerdere servers tegelijk, waardoor u meer betrouwbaarheid en schaalbaarheid hebt.
 4. Diensten bij website hosting
  De meeste hostingproviders bieden extra diensten zoals e-mailaccounts, back-ups, beveiliging en technische ondersteuning.
 5. Kosten
  Net als bij een huurhuis, varieert de prijs van hosting op basis van wat u nodig hebt. Shared of VPS hosting is meestal het goedkoopst, terwijl dedicated hosting en Cloud hosting duurder kunnen zijn.
 6. Onderhoud en updates
  Net als bij een huis, moet een server onderhouden worden. Hostingproviders voeren regelmatig updates en onderhoud op de server uit om ervoor te zorgen dat alles soepel blijft draaien.

Website hosting is eigenlijk een dienst die je nodig hebt om je website online te krijgen. Hier is een gemakkelijke uitleg over wat website hosting is:

 • Een plekje voor je website
  Hosting is het huren van een stukje ruimte op een krachtige computer (server) die altijd verbonden is met het internet. Deze server bewaart alle bestanden en databases van je website.
 • Altijd bereikbaar
  Omdat de server altijd aanstaat en verbonden is, kunnen mensen op elk moment van de dag je website bezoeken.
 • Soorten hosting
  • Shared hosting
   Dit is net als een appartement delen met anderen. Je deelt de server met andere websites. Het is goedkoper, maar als je buren veel lawaai maken (lees: veel verkeer krijgen), kan jouw website daar last van hebben.
  • VPS hosting
   Dit is meer als een eigen appartement in een groter gebouw. Je deelt nog steeds een server, maar je hebt een eigen afgeschermd stukje ervan. Dit geeft je meer controle en betere prestaties.
  • Dedicated hosting
   Dit is als een vrijstaand huis. De hele server is alleen voor jouw website. Het is vele malen duurder, maar je hebt de beste prestaties en volledige controle.
  • Cloud hosting
   Dit is als wonen in een super flexibel huis dat kan groeien en krimpen. Je website wordt gehost op meerdere servers tegelijk, waardoor je meer betrouwbaarheid en schaalbaarheid hebt.
 • Diensten bij website hosting
  De meeste hostingproviders bieden extra diensten zoals e-mailaccounts, backups, beveiliging en technische ondersteuning.
 • Kosten
  Net als bij een huurhuis, varieert de prijs van hosting op basis van wat je nodig hebt. Shared hosting is meestal het goedkoopst, terwijl dedicated hosting en cloud hosting duurder kunnen zijn.
 • Onderhoud en updates
  Net als bij een huis, moet een server onderhouden worden. Hostingproviders doen vaak updates en onderhoud om ervoor te zorgen dat alles soepel blijft draaien.

Door het zo te bekijken, kun je een beter idee krijgen van wat website hosting is en waarom het belangrijk is voor je website.