WordPress Optimalisatie

Onderhoud pagina
Website snelheid optimalisatie

WordPress Website Optimalisaties

Uw website pagina moeten snel laden

Het is belangrijk dat uw website of webshop pagina’s snel geladen worden. De snelheid waarmee uw pagina’s geladen worden hebben mede invloed op de ranking van uw website of webshop. Een hogere ranking zorgt er ook voor dat uw website beter gevonden kan worden. Daarom zorgen wij er voor dat alle technische zaken die met de snelheid te maken hebben goed worden ingesteld.

Hieronder vindt u enige tips die belangrijk zijn als u uw website of webshop zelf heeft gemaakt en de inhoud wijzigt.

Dagelijks snelheid testen

Elke dag test WebsiteNU de snelheid van uw website. Zodra wij zien dat de snelheid van uw website niet meer optimaal is (websites binnen de 2 seconden, webshops binnen de 3 seconden) zorgen wij er voor dat uw website weer optimaal en snel werkt.

Kies een goede en snelle web hosting provider

Een belangrijk onderdeel waardoor de snelheid van uw website beïnvloed wordt, is de web hosting provider waar u uw website laat hosten. De meeste goedkope web hosting providers leveren niet de snelheid die noodzakelijk is. Als uw website door ons gehost wordt zorgen wij er voor dat uw website altijd snel geladen kan worden. Als de snelheid te laag wordt omdat uw website of webshop te veel bezoekers krijgt, zullen wij u adviseren om te upgraden naar een snellere web hosting omgeving.

Update alles

Uw WordPress website of webshop bevat veel onderdelen (WordPress, Plugins en Thema) die met zeer grote regelmaat geüpdatet worden. Vaak gaat het dan om verbeteringen, maar ook wordt er regelmatig een update uitgebracht waarin de laatste beveiligingstechnieken worden toegepast, zodat uw website niet gehackt kan worden. Deze updates zijn cruciaal en daarom testen wij elke dag of er updates zijn en voeren wij ze uit als we weten dat ze in orde zijn.

Gebruik de laatste stabiele versie van PHP

PHP is de motor van elke WordPress website en webshop. Een onveilige of oude versie PHP is dan ook een ramp. Wij controleren dagelijks de gebruikte PHP versie van uw website. Als de web hosting provider waar uw website gehost wordt niet de juiste versie PHP gebruikt, stellen wij u daarvan op de hoogte. PHP kan namelijk alleen worden geüpdatet door de web host provider.

Gebruik alleen plugins van hoge kwaliteit

Voor WordPress zijn er meer dan 50.000 plugins en thema’s beschikbaar, maar helaas zijn vele daarvan verouderd, van slechte kwaliteit of vertragen de snelheid website. Wees dus altijd kritisch en neem contact met ons op als u advies nodig heeft. Meldt ons in elk geval dat u een nieuwe plugin of thema gaat gebruiken alstublieft.

Optimaliseer alle afbeeldingen

Met de web hosting provider zijn afbeeldingen de belangrijkste oorzaak van langzame websites. Ook al lijkt uw website snel op uw desktop PC dan kan het zo zijn dat op mobiele apparaten de snelheid veel te laag is. Controleer dan in eerste instantie de grootte van uw afbeeldingen.

Alle afbeeldingen moeten de juiste grootte hebben en geoptimaliseerd zijn. Dit optimaliseren houdt in dat uw afbeeldingen niet meer in de JPG of PNG formaten moeten worden opgeslagen, maar in het formaat WEBP.

Upload geen video’s naar uw website

Video’s die op de website geplaatst zijn, vertragen uw website en gebruiken veel bandbreedte. Dit kan tot allerlei problemen leiden, dus zet uw video’s bij voorkeur op YouTube.

Dienst aanvragen

Als je het formulier hebt verzonden zullen wij binnen één werkdag contact met je opnemen.