WordPress Spam Blokkeren

Onderhoud pagina
wordpress-website-anti-spam-512x512

Spam Blokkeren

Spam wordt aangeduid als “Ongevraagde Commerciële E-mail”. Een spamfilter is een soort programma of software dat speciaal is ontworpen om ongevraagde en ongedifferentieerde inhoud die via e-mail wordt verzonden, te blokkeren. De constante overlast die wordt veroorzaakt door een bedreiging van de veiligheid van informatiesystemen, SPAM genaamd, zal de komende jaren niet verdwijnen. De titels van spam-mails zijn zo pakkend dat men geneigd is de mail te lezen, waardoor de netwerken en het informatiesysteem van de organisatie worden geïnfecteerd.

Om veiligheidsredenen is er dus dringend behoefte aan een doeltreffend spamfiltersysteem. Het spamfilter is een betrouwbare beveiliging controle tegen adverteerders. De taak van een spamfilter is om een nauwkeurige analyse van de ontvangen e-mail uit te voeren, zodat de spam e-mail niet in de inbox van de gebruiker terecht komt.

Men heeft vastgesteld dat ongeveer 50% van de e-mailberichten die wereldwijd worden verzonden, als spam worden aangemerkt.

Het spamfilter is pure noodzaak om de veiligheid te waarborgen van organisaties die elke dag heel veel e-mails ontvangen. Hoewel het niet mogelijk is om hardnekkige spammers volledig van ongewenste e-mail te weerhouden, kan het installeren van anti-spam oplossingen de hoeveelheid spam aanzienlijk verminderen.

Hoe spam e-mails te voorkomen?

Anti-spam oplossingen zijn een grote hulp in uw bedrijf als u te maken heeft met grote hoeveelheden spam e-mails. Spam is een ernstige bedreiging van de veiligheid omdat het elke internetgebruiker direct of indirect treft en er is geen echte oplossing voor spam in vergelijking met antivirus software programma’s. Spam e-mails die worden verzonden door onbekende afzenders kunnen voor 90% worden uitgefilterd met een proactieve anti-spam oplossing. Er zijn tegenwoordig verschillende methoden voor het filteren van spam beschikbaar en alle methoden hebben maar één doel, namelijk ongewenste e-mails via contact formulieren en commentaren VERWIJDEREN of STOPPEN.

Spam filteren op inhoud

Dit is de meest gebruikte techniek om spam emails te blokkeren. De meest voorkomende spamwoorden zijn extra inkomen, geldprijs, en u bent een winnaar. Dergelijke pakkende woorden of e-mails moeten worden gefilterd.

Bepaalde IP’s op de zwarte lijst zetten

Veel spammers gebruiken het IP-adres meestal om te hacken. In zo’n scenario moeten organisaties bepaalde IP-adressen op een zwarte lijst zetten. Op deze manier kunnen ze spam e-mails van deze IP-adressen voorkomen.

Real-Time zwarte gaten lijst

Deze real-time blackhole list is vergelijkbaar met een blacklist, behalve dat derde partijen deze lijst onderhouden. Telkens wanneer een mail binnenkomt, verbindt het filter deze met het systeem van de derde partij om het adres van de afzender te vergelijken met de vooraf ingestelde lijst.

Heuristische filters

Heuristische filters zijn een vorm van op inhoud gebaseerde filters die zich richten op verdachte woorden die vaak voorkomen in spamberichten. Vaak ontvangen verdachte woorden zoals ‘Rolex of ‘Viagra etc. krijgen een hoge score terwijl de termen die in gewone e-mails voorkomen een lagere score krijgen. Zoals bepaald door de beheerder van de anti-spam toepassing, blokkeert het filter de berichten die hoog scorende woorden bevatten.

Bayesian Filters

Bayesian filters worden beschouwd als een geavanceerde en recente vorm van inhoud filtermethoden. Deze filters maken gebruik van een wiskundige waarschijnlijkheid om de verschillende terugkerende woorden in twee afzonderlijke lijsten in te delen, d.w.z. junk en legitiem. Bayesian filters hebben een bepaalde tijd nodig om deze lijst voortdurend bij te houden na analyse van de inhoud van de door de gebruikers ontvangen e-mails.

DNS Anti-Spam Methode

Het DNS lookup systeem zoekt naar de domeinnaam van de afzender die zij gebruiken om zich te identificeren. Het systeem probeert het e-mail adres te verifiëren met dat van een geldig MX record. Is er geen overeenkomst, dan wordt het bericht als junk beschouwd en automatisch door het systeem verwijderd. Deze lookup onthult nauwkeurig de domeinnaam die aan de server is gekoppeld en is nuttig gebleken bij het opsporen van spam.

Conclusie

Het is niet realistisch om geen spamfilters te gebruiken. Als er geen enkele vorm van controle wordt gedaan dan wordt de inbox overspoeld met spam. Niet alleen phishing-aanvallen, maar ook spam kan namelijk de informatiesystemen misbruiken, waardoor gevoelige informatie verloren gaat. De spamfilters zullen ook helpen om de phishing-aanvallen te voorkomen die door kwaadwillende personen worden uitgevoerd.

WebsiteNU beschermt uw mailboxen tegen spam die via commentaren, bestellingen, registraties, boekingen en alle soorten bekende formulieren.

Dienst aanvragen

Als je het formulier hebt verzonden zullen wij binnen één werkdag contact met je opnemen.