Over Peter Pruimboom

Mijn naam is Peter Pruimboom en ik ben de eigenaar van het webdesign bureau WebsiteNU dat in 2011 is gestart.

Ik ben een gepensioneerde programmeur/analist die al in 1980 is begonnen met het programmeren van computers. In die tijd was er niet veel leermateriaal beschikbaar, waardoor ik genoodzaakt werd om zelf uit te zoeken hoe computers geprogrammeerd moesten worden.

Mijn leerproces

Ik ben, net als heel veel anderen, begonnen met het leren van de programmeertaal Basic en heb daarna geleerd om te programmeren met Pascal en machinecode. In de jaren daarna heb ik meerdere spelprogramma’s geschreven waarvan er verschillende gepubliceerd zijn.

Later ben ik als professioneel programmeur/analist gaan werken bij Unit 4 en ben ik in 2002 systeembeheerder/ontwikkelaar bij stichting Coloriet in Lelystad geworden.

In 2011 ben ik mij gaan verdiepen in het maken van websites. Het was voor mij een totaal nieuwe wereld waar ik werkelijk helemaal niets vanaf wist. Mijn ruim 30 jaar ervaring met programmeren maakte het leerproces voor mij niet te moeilijk en vanaf begin 2012 ben ik websites voor mijn klanten gaan maken. Ondertussen kan ik uitstekend overweg met HTML5, CSS3, Joomla en WordPress. In 2015 heb ik de keus gemaakt om alleen nog maar websites te gaan maken met WordPress, omdat met WordPress snellere, stabielere en betaalbare websites kunnen worden gemaakt.

Waarom maak ik websites?

Ik ben begin 2012 met vervroegd pensioen gegaan, maar ik wilde wel iets blijven doen. Ik ben namelijk niet het type mens dat ‘achter de geraniums’ kan zitten wachten totdat er (n)iets gebeurt.

Dat is dan ook de reden dat ik websites ben gaan maken, eerst met het Joomla CMS en tegenwoordig gebruik ik, zoals ik al eerder aangaf, alleen nog maar het WordPress CMS. Ik vind het leuk om websites en webshops te maken en ik ben daar altijd op een ontspannen manier mee bezig.

Kleine organisaties?

Ik maak het liefst websites en webshops voor beginnende bedrijven, kleine organisaties, particulieren en verenigingen.

Ik wil graag dat ook kleine en beginnende organisaties de mogelijkheid krijgen om een website of webshop te starten. Omdat bij de meeste professionele webdesigners hoge prijzen voor de ontwikkeling van websites en webshops gevraagd worden, is dat voor veel kleine organisaties niet haalbaar.