Website backups zijn belangrijk!

Website backups bij WebsiteNU in LelystadVoor het onderhouden van uw website zijn er drie zaken belangrijk: de website backups voorafgaand aan onderhoud, de backup na het onderhoud en de periodieke backup. Zonder backup kunt u in grote problemen komen als uw website gehackt wordt, er een update verkeerd gaat of om andere redenen beschadigd raakt. Daarom maken wij dagelijks backups van uw website.

Hoe vaak een backup maken?

Hoe vaak er een backup moet worden gemaakt hangt natuurlijk voor een belangrijk deel af van hoe vaak de website gewijzigd wordt. Als het om een webshop gaat, is minimaal 1x per dag een backup noodzakelijk. Een website waar maar 1 keer per maand iets op gewijzigd wordt zou in principe aan een maandelijkse backup genoeg hebben.

Omdat wij natuurlijk een grote verscheidenheid aan websites en webshops beheren, die door onze klanten zelf aangepast kunnen worden, kunnen wij niet weten wanneer er een wijziging heeft plaatsgevonden. Daarom maken wij elke dag meerdere backups van de websites en webshops, zodat we er zeker van zijn dat er altijd een recente (tot enkele uren oude) backup aanwezig is.

Waar worden de backups bewaard

De backups worden allemaal  opgeslagen op een speciale backup server, zodat het altijd mogelijk is om de backup terug te zetten, ook als alle bestanden van uw website door een hacker verwijderd zouden zijn.

Hebt u speciale wensen voor uw backup? Het is mogelijk om elk uur een backup te maken. Neem contact met ons op als u daar in geïnteresseerd bent.