Website onderhoud, pure noodzaak

Website onderhoudHet website onderhoud zorgt er voor dat alle onderdelen van uw website of webshop goed werken en ook goed samen blijven werken.

Updaten WordPress CMS

WordPress is het CMS (Content Management System, in het Nederlands noemen we het Inhoud Beheer Systeem) waarmee uw website gebouwd wordt. WordPress zorgt ervoor dat uw website stabiel en betrouwbaar werkt. U kunt het een beetje vergelijken met het besturingssysteem van uw computer.

Net als bij het besturingssysteem van uw computer worden er door WordPress met grote regelmaat nieuwe versies uitgebracht, die verbeteringen en uitbreidingen toevoegen, maar die ook beveiligingsproblemen oplossen. Daarom is het belangrijk dat WordPress snel wordt ge├╝pdatet zodra er een nieuwe versie beschikbaar komt.

Updaten WordPress uitbreidingen

Uitbreidingen van WordPress worden plugins genoemd. Deze plugins zorgen ervoor dat bepaalde zaken, zoals bijvoorbeeld sliders, zoekmachine optimalisatie en beveiliging voor uw website worden geregeld. Net als bij WordPress en WooCommerce worden er ook van deze plugins met regelmaat nieuwe versies gemaakt, die ook weer snel op uw website moeten worden gezet.

Database optimaliseren

Als uw website vaak wordt aangepast, dan is er ook met regelmaat onderhoud aan de database nodig. Door de vele wijzigingen wordt de database namelijk minder snel, waardoor ook uw website niet meer optimaal presteert.

Testen of uw website goed werkt

Als er onderhoud aan uw website is gedaan, dan is het belangrijk dat uw website getest wordt om te controleren of deze nog goed functioneert. Het is namelijk altijd mogelijk dat een update een probleem veroorzaakt, waardoor uw website niet meer goed werkt.

Technisch onderhoud is inbegrepen!

Het technisch onderhoud is altijd inbegrepen bij elke website die door WebsiteNU wordt geleverd. 

Alleen als er een totaal nieuwe versie van WordPress of een uitbreiding uitkomt, kan het mogelijk zijn dat daar enige kosten aan verbonden zijn. Mocht dit het geval zijn, dan zullen wij u hier tijdig over informeren, zodat u kunt besluiten of u dit wel of niet wilt laten doen.