WooCommerce Webshop

WooCommerce is de meest populaire e-commerce plugin (toevoeging) voor WordPress. Hiermee kan snel een webshop worden gemaakt. Als u besluit om deze plugin te gebruiken voor het bouwen van uw webwinkel, dan maakt u deel uit van een gemeenschap van vele miljoenen mensen die dit al voor u hebben gedaan.

Het feit dat zoveel mensen de keus voor WooCommerce hebben gemaakt, betekent  natuurlijk nog niet automatisch dat u hetzelfde zou moeten doen. Maar om u te helpen met beslissen of WooCommerce de juiste webshop oplossing voor u is, bespreek ik hier enkele van de belangrijkste eigenschappen.

WooCommerce is gratis

Hoewel het argument gratis niet de doorslaggevende reden voor de aanschaf zou moeten zijn, is het natuurlijk wel fijn dat u met een gratis oplossing kunt beginnen, zeker als u voor het eerst een webwinkel gaat opzetten. WooCommerce is een plugin voor WordPress (dat eveneens gratis is) en er zijn voldoende gratis thema’s (een thema bepaalt het uiterlijk van de webwinkel) beschikbaar. Uw online winkel heeft eigenlijk alleen nog een domein, een goed webhosting account en een kleine investering in tijd en geld (niet als u de webwinkel zelf maakt) nodig om van start te kunnen gaan.

Met de door mij geleverde ontwikkelomgeving kunt u WooCommerce zonder problemen gebruiken om een webshop op maat te maken. Ik installeer en regel de basisinrichting voor u.

Sterk uitbreidbaar

U kunt een functionele webwinkel bouwen met behulp van de gratis versies van WooCommerce en WordPress, maar als u de functies en mogelijkheden van uw webwinkel wilt uitbreiden en verbeteren, dan moet u wellicht één of meer van de uitbreidingen die voor WooCommerce beschikbaar zijn installeren. Deze uitbreidingen zijn soms gratis, maar meestal hangt er wel een prijskaartje aan.

Er is een groot aantal uitbreidingen beschikbaar, verspreid over een groot aantal categorieën. Ongeacht het type van de functies die u zou willen toevoegen aan uw webshop, is er bijna altijd wel een bestaande add-on (uitbreiding) beschikbaar. Als die er onverhoopt niet is, dan zijn er veel freelance WooCommerce ontwikkelaars die de uitbreiding graag voor u willen maken.

De uitbreidingen kunnen zowel helpen bij het verbeteren van de administratieve kant van uw webwinkel, zoals het toevoegen van meer betalingsmogelijkheden, als bij de meer klantgerichte opties, zoals bijvoorbeeld het weergeven van een product van de dag of het toevoegen van een punten- en beloningensysteem aan uw winkel.

Omdat WooCommerce zoveel gebruikt wordt, is dat voor de ontwikkelaars een grote stimulans om nieuwe uitbreidingen voor WooCommerce te maken.

Grote gebruikersgemeenschap

Dankzij het grote aantal online winkels dat al met behulp van WooCommerce is gebouwd, wordt u, als u besluit om deze plugin te gaan gebruiken voor uw webshop, lid van een grote gemeenschap van gebruikers over de gehele wereld. Het voordeel hiervan is dat er een heleboel mensen zijn die u kunnen adviseren in het maximaliseren van het potentieel van WooCommerce.

Als het u niet lukt om uw WooCommerce webwinkel te laten functioneren zoals u dat wilt, dan is er een goede kans dat iemand anders uit de gemeenschap dit probleem ook heeft gekend en er inmiddels een oplossing voor heeft gevonden die hij op het internet heeft geplaatst. Natuurlijk geef ook ik volledige ondersteuning aan mijn klanten, dus kunt u ook contact met mij opnemen.

Conclusie

Zoals we hebben gezien zijn er tal van redenen waarom u WooCommerce en WordPress zou kunnen gebruiken voor uw online winkel. Doordat u kunt beginnen met de gratis versie van WordPress, kunt u zonder hoge kosten van start gaan.