WooCommerce webshop

De WooCommerce webshop wordt gemaakt met WordPress en de uitbreiding WooCommerce. Over WordPress kunt u hier meer lezen. Het maakt het creëren en beheren van een online winkel mogelijk, met een redelijke mate van flexibiliteit en een aantal vitale functies zoals voorraad- en fiscaal beheer en veilige on-line betalingen.

We raden iedereen die met een webshop wil beginnen aan om een cursus te volgen, zodat u weet waar u aan begint en alle ins en outs van WooCommerce kunt leren. Er zijn vele cursussen te vinden op het internet.

WooCommerce is het meest populaire en aantoonbaar de beste webshop plugin voor WordPress, en de integratie ervan maakt het mogelijk voor u om zowel grote SEO-waarde en webshop mogelijkheden op te nemen. Hieronder vindt u 10 redenen om te kiezen voor WooCommerce en de voordelen ten opzichte van andere webshop platforms.

1 – Woocommerce prijs

WooCommerce is concurrerend met toonaangevende eCommerce-toepassingen voor bedrijven, maar omdat het gratis is, kan elk bedrijf of ondernemer gebruik maken van de mogelijkheden van WooCommerce zonder dure ondersteunings contracten of eigen softwarelicenties aan te schaffen.

U moet er rekening mee houden dat, afhankelijk van uw eisen, bepaalde betaalde applicaties en andere uitbreidingen kosten met zich mee kunnen brengen.

2 – WooCommerce is modulair

Net als WordPress, bevat WooCommerce een groot aantal functies die kunnen worden uitgebreid met de toevoeging van plugins. Retailers die WooCommerce gebruiken profiteren twee keer van deze modulariteit: ze hebben toegang tot duizenden WordPress plugins en thema’s en honderden eCommerce-specifieke extensies die speciaal voor WooCommerce zijn gebouwd.

Met de juiste plugins kan WooCommerce het perfecte eCommerce platform zijn voor elke retailer. Deze plugins kunnen de functionaliteit uitbreiden met betrekking tot verzending, betalingen, hoe producten worden behandeld, en meer. WooCommerce heeft zelf een aantal extra plugins ontwikkeld en beveelt deze aan bij het gebruik van hun winkel.

3 – WooCommerce is WordPress

“Maar is WooCommerce niet alleen maar WordPress?”.

De suggestie is dat omdat WooCommerce wordt beperkt door WordPress, het niet zo goed kan zijn als een speciaal gebouwde eCommerce applicatie.

In werkelijkheid is de oorsprong van WooCommerce als een WordPress plugin eigenlijk een kracht. WordPress is namelijk enorm populair omdat het zo flexibel en functioneel is. Miljoenen bedrijven kiezen ervoor om WordPress te gebruiken omdat het de beste basis biedt voor hun sites. Het is snel, veilig en gemakkelijk te gebruiken.

WooCommerce erft alle kracht en betrouwbaarheid van WordPress en gebruikt het om een eCommerce-ervaring van wereldklasse op te bouwen voor retailers en hun klanten.

4 – Met WooCommerce kan alles verkocht worden

WooCommerce is ongelooflijk flexibel. Als u iets wilt verkopen, kunt u het verkopen met WooCommerce. Dat omvat fysieke producten, digitale producten, abonnementen, afspraken en nog veel meer. Of u nu alleen een digitaal product wilt verkopen of een enorme verscheidenheid aan fysieke producten, WooCommerce is het Zwitsers zakmes voor eCommerce toepassingen.

5- WooCommerce heeft een grote ontwikkelaars gemeenschap

Zowel WooCommerce als WordPress zijn open source, wat betekent dat retailers vrij zijn om kernfuncties te wijzigen of toe te voegen, nieuwe extensies te bouwen en aangepaste thema’s te creëren. Voor sommige minder populaire eCommerce applicaties is het moeilijk om ontwikkelaars te vinden die in staat zijn om dat werk te doen en als u een ontwikkelaar kunt vinden, zijn ze duur om te huren.

WooCommerce retailers profiteren van een grote pool van ontwikkelaars en WooCommerce professionals. Als u wijzigingen moet aanbrengen in uw WooCommerce winkel, zal het niet moeilijk zijn om iemand te vinden die het werk voor u kan doen.

6 – WooCommerce heeft krachtige analyses

Hoe meer u weet over uw klanten en de manier waarop ze met uw winkel en producten omgaan, hoe beter. Out of the box, biedt WooCommerce een uitgebreide set van analyses in een duidelijke en intuïtieve interface. Daarnaast is het eenvoudig om WooCommerce te integreren met externe analytics diensten zoals Google Analytics via plug-ins.

7 – WooCommerce groeit met uw bedrijf mee

Bij het kiezen van een eCommerce applicatie is het een goed idee om na te denken over de toekomst van uw bedrijf. Het kan nu misschien klein zijn, maar na verloop van tijd zal het groeien en u moet een applicatie kiezen die in staat is om een drukke winkel te ondersteunen zonder al te veel complexiteit op te leggen in de beginperiode.

WooCommerce ondersteunt winkels, variërend van klein tot groot. Het kan variëren van een paar producten tot vele duizenden, en van een handvol shoppers per dag tot honderden shoppers per seconde.

8 – WooCommerce biedt inhoud management van wereldklasse

Zoals u zou verwachten van een eCommerce applicatie dat gebaseerd is op ‘s werelds meest populaire content management systeem, is WooCommerce niet traag als het gaat om content.

Inhoud is een belangrijk onderdeel van eCommerce marketing, verkoop optimalisatie en zoekmachine optimalisatie. Samen bieden WordPress en WooCommerce een breed scala aan content management opties, waaronder bloggen, landings pagina’s, e-mailmarketing en productbeschrijvingen.

WooCommerce compatibele SEO plugins zoals Yoast WooCommerce SEO maken het gemakkelijk voor retailers om content te optimaliseren voor zoekopdrachten.

9 – WooCommerce is snel

WordPress en WooCommerce kunnen een snelle eCommerce-ervaring bieden voor webwinkels van elke omvang.

Standaard webhosting is voor kleine webshops geen probleem, maar als de webshop bezocht gaat worden door vele tientallen shoppers per dag dan moet de webshop op een speciale WooCommerce-hosting omgeving geïnstalleerd worden om de prestaties te maximaliseren.

10 – WooCommerce is gemaakt om te verkopen

WooCommerce is ontworpen voor de verkoop en omvat alles wat een nieuwe eCommerce retailer nodig heeft om aan de slag te gaan:

  • Heel veel betaal gateways die eenvoudig kunnen worden geïntegreerd met uw winkel via de betaalprovider Mollie
  • Meerdere verzendmethoden met instelbare verzendzones en verzendklassen
  • Een intuïtieve backend voor voorraadbeheer, terugbetalingen, orderbeheer, e-mailbeheer en alles wat u verder nodig heeft om uw eCommerce winkel efficiënt te beheren
  • Kies uit duizenden instelbare en mobiel-vriendelijke gratis en premium WooCommerce thema’s of laat een aangepast thema bouwen om uw winkel een unieke look te geven
  • Documentatie van wereldklasse (Engelstalig) die de leidraad vormt voor nieuwe eCommerce retailers die op gang moeten komen.

Waarom kiezen voor WooCommerce?

Kortom, omdat WooCommerce een complete eCommerce oplossing biedt die snel en eenvoudig te gebruiken is en zich kan aanpassen aan de behoeften van uw eCommerce bedrijf.