WordPress website

WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem (afgekort CMS) ter wereld. Meer dan 30% van alle websites in de wereld is hier mee gemaakt! En dat is niet voor niets.

WordPress , ook wel afgekort als WP, bestaat sinds 2003. Was het destijds vooral bedoeld voor het maken van weblogs, inmiddels is het uitgegroeid tot een systeem waarmee je websites, blogs en zelfs webshops kunt maken.

Persoonlijk vind ik WP het beste Content Management Systeem voor het maken van een website, vandaar dat sinds 2013 alle websites met wordPress worden gemaakt.

Hieronder zet ik graag de vele voordelen van WordPress voor u op een rijtje:

1. WordPress is gratis

Of u nu een website, een blog of een webshop maakt, het gebruik van WP kost u in de meeste gevallen helemaal niets. Zowel WordPress als de webwinkelsoftware zijn namelijk gratis. Zo is het voor iedereen mogelijk een website of webshop te maken. Ook wanneer u deze klus uitbesteedt, zal er slechts een geringe investering voor nodig zijn.

2. Flexibel in gebruik

Op dit moment is WordPress zonder twijfel het meest stabiele, flexibele en gebruikersvriendelijke CMS om uw website of webshop mee te (laten) maken. WordPress kent enorm veel mogelijkheden en biedt daarnaast nog vele uitbreidingen aan. Vaak zijn deze uitbreidingen gratis of kunt u ze aanschaffen tegen geringe kosten.

3. Klaar voor gebruik

Veel andere CMS-platformen vergen behoorlijk veel tijd om alles goed in te stellen, alvorens u daadwerkelijk kunt beginnen met het bouwen van uw website. WordPress is na installatie, met of zonder uitbreidingen, vrijwel direct klaar voor gebruik.

De ontwikkelomgeving die door mij wordt geleverd is al helemaal ingericht, zodat er direct begonnen kan worden met het bouwen van de website of webshop.

4. Zoekmachinevriendelijk

De met WordPress gemaakte webpagina’s kunnen eenvoudig door de zoekmachines worden gelezen en begrepen. Het enige dat u hoeft te doen is ervoor zorgen dat de informatie op uw website interessant is voor uw doelgroep. In dat geval zal uw website zeker goed vindbaar zijn voor het publiek waarvoor deze bedoeld is.

5. Aanpassen is gemakkelijk

Wanneer u kunt werken met een tekstverwerker als Microsoft Word, dan kunt u zeer zeker ook met de WordPress tekstverwerker overweg. U kunt uw website hiermee eenvoudig zelf aanpassen.

Met het door mij meegeleverde paginabouw uitbreidingsprogramma Beaver Builder Pro kunt u zelf eenvoudig teksten, afbeeldingen, audio en video’s op uw websitepagina’s plaatsen, zonder dat u bang hoeft te zijn dat er iets mis gaat met uw website.

6. Eenvoudig in gebruik

De gebruikersvriendelijkheid is wel de voornaamste reden waarom WordPress zo populair is. Zonder al te veel vakkennis kunt u met WP zelf een website maken. Bovendien kunt u met de door mij geleverde uitbreidingen ook gemakkelijk en snel het uiterlijk van uw website aanpassen.

7. Mobielvriendelijk

WordPress ondersteunt mobielvriendelijke websites. Waarschijnlijk heeft u de term Responsive Webdesign wel eens horen vallen. Dit betekent niets meer dan dat de website zich aanpast aan de grootte van het beeldscherm van de bezoeker van uw website. Op die manier wordt uw website op ieder scherm altijd goed leesbaar weergegeven. Met de door mij geleverde omgeving wordt dit allemaal automatisch goed geregeld.

8. Veiligheid

Omdat WP het meest gebruikte CMS ter wereld is, zijn er veel hackers die een poging doen om WordPress websites te hacken. De basiscode die WP gebruikt om uw website mee te tonen, is gegarandeerd veilig. Zodra er een veiligheidsprobleem wordt gevonden, wordt het opgelost en wordt er een update uitgebracht.

9. Lage onderhoudskosten voor de website

Omdat WP zo gemakkelijk in gebruik is, hoeft u niet voor elke aanpassing een webdesigner in te schakelen. Meestal kunt u de aanpassingen zelf snel en goed uitvoeren, waardoor de kosten van het website onderhoud laag kunnen blijven.

10. Multimedia Platform

WordPress is een echt multimedia platform. Afbeeldingen, audio- en videobestanden, Word documenten, PDF documenten enzovoort, kunnen allemaal eenvoudig op uw website gebruikt worden, alwaar ze kunnen worden bekeken en gedownload.

11. Uitstekende ondersteuning

WordPress werkt in de meeste gevallen zonder problemen. Het kan echter toch een keer voorkomen dat er zich iets voordoet dat u zelf niet kunt oplossen. Op internet treft u vele websites aan waarop duizenden mensen hun best doen om uw probleem op te lossen. Deze ondersteuning is vrijwel altijd gratis en wordt gegeven door de wereldwijde WordPress gemeenschap.

Natuurlijk krijgt u van mij ook de nodige ondersteuning zodat u ook zonder hulp via internet uitstekend wordt geholpen.

U zult het inmiddels hebben begrepen, met al deze voordelen maak ook ik tegenwoordig al mijn websites met WordPress.  Zo is ook deze website met WP en mijn ontwikkelomgeving gemaakt!